Pert vesztett Budai Gyula Kishantos-ügyben

2013.12.08. 12:21

Pert vesztett Budai Gyula Kishantos-ügyben – írja a greenfo.hu. Az első fokú ítélet szerint Budai valótlanságokat állított Ács Sándornéról, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjéről a Magyar Hírlapban április 23-án. A bíróság 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte Budait, és eltiltotta a további jogsértéstől.

A bíróság szerint nem igaz, hogy Ács Sándorné 600 hektárnyi állami földterületet bérel Kishantoson és a környéken, és éveken át nem fizette a bérleti díjat. Nem igaz az sem, hogy Ángyán József intézte el, hogy Ácsné részletfizetést kapjon az NFA-tól a 27 millió forintos bérleti díj hátralékára, mivel nem is volt bérletidíj-tartozása.

Az állítások „Bűncselekmény lesz a zsebszerződés – Budai Gyula: Hat hónapnyi átmeneti időt kapnak, akik illegális úton jutottak a földekhez, utána drákói szigor jön, nem lesz kegyelem” címmel jelentek meg egy interjúban.

Az ügy előzménye, hogy 2012. március 13-án Ács Sándorné az Élőlánc Magyarországért képviseletében nyilvános petícióátadást szervezett a Váli-völgy gazdáinak Budapesten, a Vértanúk terén. A gazdák jelezni kívánták a Kormány és a Parlament képviselőinek, hogy nem kapták meg a pályázatra kiírt állami földeket.