Fűtés nélkül, rövidnadrágban hagyták magukra nyolc gyereküket

2013.12.10. 16:21

Élelem és fűtés, illetve meleg ruha nélkül hagyta magára nyolc gyermekét egy házaspár tavaly decemberben, így most kiskorú veszélyeztetése miatt álltak a Szegedi Járásbíróság elé. A szőregi tanyán a gyerekek koszosak és ápolatlanok voltak, mezítláb és rövidnadrágban hagyták őket otthon. A fűtetlen lakásban kosz, emberi vizelet és ürülék volt, írja a Délmagyar.

A 35 éves M. Sándor Istvánt a veszélyeztetésen kívül azzal is vádolják, hogy egyik gyerekének a fejét részegen a falba verte, és hogy feleségét is verte, gyilkossággal fenyegette, illetve hogy a gyerekek előtt az előszobába vizelt. A férfi kedden mindent tagadott, és azt is elmondta, hogy felesége rendetlen, ezért a sok veszekedés. A szülők nem érzik magukat felelősnek azért, amiért tavaly decemberben magukra hagyták a gyerekeket.

A nő a férje vallomása után elismerte, hogy az adott napon begyógyszerezte magát, de azzal védekezett, hogy csak ebben látta a kiutat a brutális férje elől. M. Sándor István állítása szerint feleségét indult keresni, amikor egyedül maradt a nyolc gyerek, de ő az apósára bízta őket.

M. Sándor Istvánnak és Sz. Beatrixnak összesen tíz gyerekük van, ők 1998 és 2012 között születtek. Ötöt Csanyteleken, négyet Szegeden nevelnek nevelőszülők, a legkisebb most a férfi szüleinél van. Korábban a gyerekek nem jártak rendesen iskolába. A család összesen havi 350 ezer forint segélyből élt, ebből legalább havi ötvenezret cigarettára és alkoholra költöttek.