Pajzsként tartotta maga elé gyermekét

2013.12.10. 09:04

Nem lőhettek a rendőrök arra a férfira, aki késsel leszúrta hatéves kisfiát, mert pajzsként tartotta maga elé a gyereket, írja a Blikk. A férfi összeveszett a gyermek édesanyjával a füzesabonyi vasútállomás előtt, üvöltözni kezdett, majd gyermekét maga elé rántva, késsel kezdett hadonászni. Az odaérkező rendőrök próbálkozása ellenére végül leszúrta gyermekét, majd saját magát. A fiú belehalt a sérüléseibe, az apa túlélte.

„A törvény szerint kollégáim nem használhatnak fegyvert, ha olyan személy életét vagy testi épségét veszélyeztetik, akivel szemben a lőfegyverhasználat feltételei nem állnak fenn. Ebben a helyzetben a gyermek élete forgott kockán” – idézi a Blikk a rendőrségi szóvivő szavait.

A helyszínre két rendőr érkezett, amíg az egyikük megpróbált a férfire hatni, addig a másik telefonon hívott erősítést. A férfi azonban végül leszúrta a fiút

A férfit letartóztatták, de a Blikk úgy tudja, a kirendelt ügyvéd nem jelent meg a tárgyaláson, így a végzés egyelőre nem jogerős. 

A férfi fiá­val Egerből indult Mező­tárkányba, de Füzesabonyban, a vasútállomásnál elveszítette az önuralmát. A lap szerint valószínűleg azért, mert pár órával korábban drogot fogyasztott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport