Tarlós kivenné Vitézy kezéből a BKK-t

2013.12.10. 06:56

Kibővítené és részben le is cserélné a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. döntéshozó testületét egy közgyűlési előterjesztés, így a városvezetés átvehetné az irányítást a cégnél, írja a Népszava.

A lap értesülése szerint a főváros kizárólagos tulajdonában álló BKK eddig ötfős igazgatóságában egy tag lecserélésével és két új tag kinevezésével a városvezetés nagyobb befolyást szeretne szerezni a cég operatív irányításában. Városházi forrásokra hivatkozva azt írják, „a BKK igazgatóságának feltöltése a főpolgármester és a BKK-t vezető Vitézy Dávid közti sajátos viszonyból fakadó "adok-kapok" újabb állomása”.

A főváros vagyongazdálkodási irodája által jegyzett előterjesztés két aláírója Tarlós István főpolgármester és Németh Zoltán, a Fidesz–KDNP-frakcióvezetője. A két plusztag a fejenként havi bruttó 357 ezer forint fizetést kapna: „vagyis a létszámbővítéssel elérhető befolyásszerzés évente mintegy 8,4 millió forintjába kerül Budapestnek járulékok nélkül” - írja a lap. Az előterjesztésről szerdán szavaz a közgyűlés.

Tarlós Istvánnal készült interjúnkat - amiben Vitézy Dáviddal való kapcsolatáról is beszél - itt olvashatja el! >>>