A hülyeségekkel is foglalkozik a Fidesz

2013.12.11. 14:47

Az ország közútjain tapasztalható hülyeségek témájában hirdetett pályázatot a Fidesz, jelentette be Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselő, a frakció közlekedési munkacsoportjának vezetője a Magyar Autóklub székházában.

Az MTI szerint elhangzott, hogy „három kategóriában várják a pályázatokat: a leghülyébb közlekedésirányítási rendszer (mint például indokolatlan sebességkorlátozás, vagy kint felejtett KRESZ-tábla), a leghülyébb KRESZ-szabály, valamint a leghülyébb útfelfestés”.

A pályaműveket 2013. december 13. 13 óra 13 perctől 2014. január 14. 14 óra 14 percig az info@blokkolasgatlo.hu e-mailcímre várják. Az értékelhető észrevételeket beküldők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Ezen felül a kormánypárt igyekszik megoldani is a jelzett problémákat

– mondta Bíró Márk.

Bíró Márk, csendes fideszes képviselő már év elején különböző lakossági fórumokra járt, ahol olyan visszajelzéseket kapott, „amelyek szerint túl szigorúak a közlekedés résztvevőit sújtó szankciók és egyes szabályok is”. Ezért április végén kezdeményezte, hogy a témát vegye napirendre a Fidesz-frakciója. Ez azonnal meg is történt, sőt a képviselőcsoport szerint is felül kellene vizsgálni a KRESZ-t vagy alkotni kellene egy teljesen újat, mert túlszabályozott és a szankciók is túl szigorúak.

Nem életszerű, hogy olyan kisebb szabálysértéseket, mint például a sárga lámpán való áthajtást, olyan mértékben büntessenek, amely egy átlag vidéki embernek megfizethetetlen.

− magyarázta akkor Bíró az MTI-nek.