Megéri Facebook-pártot csinálni

2013.12.11. 16:42

Fodor 'tizenháromszázalék' Gábor óriási lendületben van. Legalábbis a Nézőpont Intézet szerint. A Magyar Liberális Párt elnöke a legnépszerűbb, Gyurcsány Ferenc pedig a legkevésbé népszerű ellenzéki politikus a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint, írja az MTI. A reprezentatív kutatást az intézet a Heti Válasz megbízásából készítette december 2. és 6. között, ezer ember telefonos megkérdezésével.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint a baloldali ellenzék legnépszerűbb politikusai:

  1. Fodor Gábor − Magyar Liberális Párt (szimpátiaindex: 43,07%, ismertsége: 81%)
  2. Karácsony Gergely − Együtt-PM (37,11%, 55%)
  3. Schiffer András − LMP (34,92%, 67%)
  4. Jávor Benedek − Együtt-PM (34,10%, 54%)

Ön szerint ki a legnépszerűbb ellenzéki?

A Nézőpont Intézet szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök az ötödik, Gyurcsány Ferenc az utolsó helyen, Bajnai Gordon pedig a kettő között végzett valahol. 

Fodor Gábor – a Nézőpont által mért – elképesztő sikere a kilencvenes évek közepét idézi: 1994-ben az összes politikus között ő volt Göncz Árpád és Horn Gyula után a harmadik legnépszerűbb. Mégiscsak megéri aktívan posztolgatni a Facebookon.

Ami még kiderült a Nézőpont kutatásából:

  • A szocialista hívek 56 százaléka, az Együtt-PM táborának 67 százaléka, a DK táborának pedig 90 százaléka szerint lenne szükség más baloldali pártok bevonására.
  • A teljes népesség körében 36 százalék szimpatizál a kormánypártokkal, 10 százalék a Magyar Szocialista Párttal, 6 százalék az Együtt-PM szövetséggel, 3-3 százalék a Demokratikus Koalícióval és a Lehet Más a Politikával, 10 százalék a Jobbikkal.
  • A biztos szavazók körében 40 százalékos a Fidesz-KDNP, 12 százalékos az MSZP, 11 százalékos a Jobbik, 7 százalékos az Együtt-PM, 4-4 százalékos az LMP és a DK tábora.
  • A választási aktivitás erősödik, érződik a kampány közelsége, hiszen már „most vasárnapra” vonatkozóan is 63 százalékos aktivitásra lehetne számítani.