Zúzódásokkal került elő az autista lány

2013.12.14. 09:23

Nyakán és karján zúzódásokkal került elő öt nap után az autista H. Orsolya (19), akit édesanyja kedd óta keresett - írja a Blikk. Ahogy az Index is megírta, Orsolya miatt nem csak azért aggódtak hozzátartozói, mert a lány korlátozott cselekvőképességű, hanem azért is, mert szerintük rossz társaságba keveredett.

A lányt az illetékes bíróság tavaly édesanyja gondnoksága alá helyezte, miután a szakértők véleménye alapján megállapította, hogy ügyintézésre, valós érdekeinek helyes felismerésére és képviseletére nem képes, és bonyolultabb élethelyzetek megítélésében támogatásra szorul.

"Itt voltak a rendőrök, látleletet vetettünk Orsi sérüléseiről. Többet nem mondhatok, mert azt szeretném, hogy a zsaruk elkapják azokat a szörnyetegeket" – mondta az anya a Blikknek.

A nő korábban elmesélte, hogy lánya megismerkedett egy külföldi férfival, aki "a Keletinél szokott posztolni". A lánya bizalmába férkőzött, és két másik társával teljesen behálózta. Orsolya többször ment haza begyógyszerezve, bedrogozva, sérülésekkel.