Elzárták a gázt több debreceni utcában

2013.12.15. 13:06 Módosítva: 2013.12.15. 14:13

Gázszivárgás miatt több utcában szünetel a gázszolgáltatás Debrecen észak-keleti térségében vasárnap - nyilatkozta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-nek. Kiss Szilvia - a térségi gázszolgáltató Tigáz szakembereire hivatkozva - közölte: az újkerti lakótelepen, a Békéssy Béla úton egy 6 bar nyomású vezetékből szivárgott a gáz.


Nagyobb térképre váltás

A szakemberek szerint nem érte külső behatás a csövet, munkavégzés nem volt a környéken, a gázszagra a lakók panaszkodtak. A szivárgás 50 méteres körzetében felkérték a lakókat, hogy tartsák zárva az ablakokat, de senkinek nem kellett elhagynia az otthonát - mondta Kiss Szilvia. Miután hozzákezdtek a gázvezeték javításához, a kiáramló gáz 15 méteres magasságig tört fel.

A lezárt gázvezeték biztosítja egy környékbeli gyógyszergyár, valamint az orvoscentrum klinikáinak gázellátását. A Tigáz szakemberei szerint utóbbiaknál nem okoz gondot az egy-másfél órás szolgáltatási szünet, de három környékbeli utcában - Kartács, Patai, Szarka - , csak délután tudják újraindítani a gázellátást.