Már megvolt a kutya, de csak két és fél nappal később kapta vissza gazdája

2013.12.16. 14:05

Két és fél napig karanténban volt kutyája, visszaszerzése pedig végül összességében 8000 forintjába került, állítja a Délmagyar egyik olvasója. A kutyát gyorsan megtaláló állatvédő egyesület szerint ők nem férnek hozzá a chipben tárolt adatokhoz, ezért nem tudták előbb értesíteni a gazdát.

Django két hete szombaton kiszökött az utcára, és nem került elő egész hétvégén. Egy ismerősön keresztül hétfőn vették észre a kutyát az Orpheus Állatvédő Egyesület honlapjára felkerült képen.

Kiderült, hogy a szegedi Széchenyi téren tartott karácsonyi vásárban már szombat este megtalálták a kutyát. Ugyan van chipleolvasójuk, de állatorvosoknak van hozzáférésük a chipben tárolt telefonszámhoz, névhez, ezért kiszállították a kutyát az algyői telephelyre. Onnan azonban két és fél napig nem keresték meg a gazdát, és karanténba rakták az állatot.

A kutya gazdájának végül a kiszállási díjat és gépjármű-fertőtlenítést is állnia kellett, emellett kifogásolta, hogy nem értesítették előbb. Seres Zoltán, az állatvédő egyesület vezetője elmondta, hogy nem férnek hozzá a kutyatulajdonos adataihoz, viszont mindig értesítik az állatorvost. Mivel azonban hétvége volt, az orvos csak hétfőn adta ki az adatokat az egyesületnek.