Elkezdődött az izsáki rendőrök pere

2013.12.17. 10:58

Megkezdődött kedden a Kecskeméti Törvényszéken a két egykori izsáki rendőr ellen indított per, írja az MTI. A rendőröket halált okozó testi sértéssel vádolják, de a rendőrőrs további két rendőre ellen is vádat emelt az ügyészség. A vádak között kényszervallatás, jogellenes fogva tartás, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás és könnyű testi sértés is szerepel.

A Zubornyák Ágnes ügyész által ismertetett vádirat szerint az első és a másodrendű vádlottak idén április 8-án az izsáki rendőrőrs épületében, hivatalos eljárásuk során, több órán keresztül olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy az belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség vádat emelt egy harmadik izsáki rendőr ellen is, aki az elsőrendű vádlottal egy előállítottat azért bántalmazott, hogy tegyen vallomást. A per negyedrendű vádlottja ellen azért emeltek vádat, mert az egyik kisebb súlyú bántalmazásnál jelen volt, de nem lépett fel az első- és a másodrendű vádlott erőszakos magatartása ellen.

Korábban írtuk: a bántalmazott Bara József családja, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem vagyoni kártérítésről kötött egyezséget. A férfi nem egyenes ági hozzátartozója esetében még nem dőlt el, hogy volt-e személyiségi jogi sérelem.

Nem tudja, mi a teendő, ha üt a rendőr? Olvassa el kapcsolódó cikkünket!