2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00 ÉLŐ
Lengyelország 1
Ausztria 1
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Ne mondja, hogy nem szóltunk!

2013.12.18. 19:53

Ha nem kapunk észbe az utolsó pillanatban, kimaradt volna néhány egészen különös jelentőségű esemény a hírek szerdai áramából. De nem maradt.

Például az, hogy nemcsak a kínos magyarázkodásra kényszerült Papcsák Ferenc halad előre öles léptekkel a keleti nyitás szép, de rögös útján. Hanem a magyar víz és a magyar festészet is.

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművésznek mintegy 80 képéből Master of Deception (A megtévesztés mestere) címmel nyílik kiállítása Ankarában, a Gület Sanat Galériában pénteken – adta hírül az MTI. Akárcsak azt, hogy együttműködési megállapodást írt alá Isztambulban a Fővárosi Vízművek és az isztambuli vízmű, így

„a magyar közműcégnek újabb régióban nyílik lehetősége a szakmai kapcsolatok erősítésére”.

Hogy az együttműködésnek mik lesznek a pontos elemei, most még nem tudjuk, de nem vagyunk meglepődve, ha kiderül, hogy vállaltuk, hogy a Duna vizét a Fekete-tenger közbeiktatásával továbbra is a Márvány-tengerbe engedjük. A két ország egyébként földgáztárolási együttműködést is aláírt, ha már egyszer Orbán Viktor úgyis ott jár.

Persze számos egyéb hírről is lemaradt volna, ha nem kattint ide. Csokorba szedtük a legfigyelemreméltóbbakat:

  • Máris túl van a karácsonyi ebéden Gyurcsány Ferenc, aki ez alkalomból csoportképet is készített magáról és kollégáiról.
  • Míg Gyurcsány ebédel, Mesterházy Attila és Schmuck Andor Willy Brandt-emlékversenyt tart: az MSZP elnöke 19.29-kor posztolta a Facebookon a 100 éve született német szociáldemokrata politikusra emlékező írását, Schmuck Andor viszont már négy órával ezelőtt, és azóta már túl van egy karácsonyi koncerten kedvenc szépkorúival és Szerémy Lindával.
  • Megújult Budapest XII. kerületében a Városmajor park, lett kutyafuttató, de kültéri fittnessgépeket és 13 éjjel-nappal látó térfigyelő kamerát is telepítettek.
  • A Tej Terméktanács nem változtatott alapár-prognózisán, mert semmi különös nem történt a tejpiacon, derül ki az MTI híréből.
  • A 68 éves, szajoli Bózsó Istvánné, Marika néni térképet sütött a falunak – számolt be a szoljon.hu arról a különleges tortáról, ami Tiszabő térképével díszített a VI. Országos Grillázsversenyen arany- és ezüstdíjat szerző konyhaművész.
  • Gyermekbarát meghallgató szobát adott át Navracsics Tibor Pécsen, a megyei rendőrségen, hogy „a gyermekeket koruknak, fejlettségi szintjüknek megfelelő, speciális körülmények között, a lehető legkíméletesebben lehessen meghallgatni”.
  • Fásy Ádám „gigantikus szilvesztei íz-tűzijátékot” ígér rajongóinak a Facebookon.
  • Spórolni fognak a görögök: a januártól esedékes EU-elnökségre mindössze 50 millió eurót terveznek költeni – ez forintban 15 milliárdra jön ki, ennyiből egy valamirevaló vasútállomás nem újul meg Magyarországon –, bár végül is költhetnének bármennyit, úgyis az EU pénze.
  • A druidáknak nem tetszik a megújult Stonehenge, szerintük viktoriánus peep show-t csináltak belőle.