Rogán szomszédja a karácsonyi vásár nagy nyertese

2013.12.20. 15:44

Rogán Antal szomszédjának cége, a HG Média Kft. (korábbi nevén: Hamu és Gyémánt Média Kft.) érdekeltségei szervezik a Szent István bazilikánál most is zajló karácsonyi vásárt - írja a hvg.hu. A rendezési jogot eredetileg egy egyesület kapta meg, de ők egyből továbbadták azt. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja, a PR-feladatokat is egy HG-cég kapta meg.

A lap becslései szerint a szervezők több tízmillió forintos bevétellel számolhatnak. A Belváros a lap szerint 4,4 millió forintért adta át egyik legfrekventáltabb közterületét egy hónapra egy olyan rendezvény számára, melynek forgalma tízmilliós nagyságrendű.

A kerület reakciója

„Belváros önkormányzata a Szent István teret nem áron alul, hanem az összes többi fővárosi vásárhoz képest a legmagasabb díjtétellel adja bérbe. Például 11-szer annyiért, mint a főváros a Vörösmarty teret. A vásár megrendezését nem támogatjuk, minden költséget a szervezőknek kell fedezni. A szervezést 3 éve bonyolító projektcég tavalyi nyeresége 2,7 millió forint volt, ami ezen a területen bőven átlag alattinak mondható.

A karácsonyi vásárra készülő árusítók már nem az egyesülettel, hanem az AVB Rendezvényszervező Kft.-vel kötöttek szerződést. Az AVB a cégadatok szerint közvetetten a HG Média érdekeltsége, miután egyik tulajdonosa, az Epicure Events Kft. is a cégcsoporthoz tartozik. Egyébként mindhárom céget ugyanarra a címre jegyezték be.

A Hamu és Gyémánt Kft. többek között arról lett ismert, hogy egyik tulajdonosa, Csetényi Csaba a belvárosi polgármester Rogán Antal szomszédja volt, és testvérével összesen 9 trafikkoncessziós jogot nyert a kerületben. 

Csetényi Csaba cáfol és feljelent

Nem igaz Kósa András azon állítása, hogy marketing és PR feladatokkal a saját cégünket bíztuk volna meg. Ezzel szemben az igazság az, hogy e feladatok elvégzésével a szervezők a Noguchi nevű elismert PR-kommunikációs ügynökséget bízták meg – közölte Csetényi Csaba a cikk megjelenése után, hozzátéve, hogy rágalmazásért büntetőeljárást kezdeményez. Szerinte ráadásul „a konkurens vásárokhoz képest érdemben drágábban szerezte meg  a területet az adott időszakra a szervező”, és hogy az eredeti cikkben szereplő értékkel szemben a valós költségek elérik a százmillió forintot.