Varga kirúgta a Corvinus gazdasági igazgatóját

2013.12.20. 15:02

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter december 20-ai hatállyal visszavonta Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági vezetői feladatainak ellátására adott megbízását - közölte a tárca.

Ahogy arról már korábban többször írtunk, a Corvinuson belharcok dúltak. A minisztérium által az egyetem gazdasági vezetésére kinevezett Rózsás kifejezetten rosszban van a rektorral és a Hallgató Önkormányzat (HÖK) vezetőivel is, ez ügyben lapunknak nyilatkozott is a most kirúgott gazdasági főfőigazgató.

Rózsás szerint felelőtlen gazdálkodás folyt az egyetemen, sokaknak pedig nem tetszik – így például a HÖK-nek sem –, hogy ezt rendbe akarja tenni. "Amikor idejöttem, akkor 500 millió forint volt az egyetem bankszámláján, most viszont az évnek ugyanezen a napján, de egy esztendővel később már több mint kétmilliárd. Mindez a szigorú keretgazdálkodásnak köszönhető, amit bevezettem" - mondta akkor az Indexnek. 

Ezzel szemben a rektor úgy látja, hogy éppen Rózsás tevékenysége veszélyezteti az egyetemet, és lehetetleníti el a napi működését. Az egyetem szenátusa október 22-i ülésén ezért ellenszavazat nélkül kezdeményezte a munkáltató jogkört gyakorló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternél Rózsás megbízatásának azonnali hatályú visszavonását.

Az Index kereste Rózsás Péter Andrást, de egyelőre nem tudtuk elérni.