Megverte a Mammutban ajándékot vásároló fiút, el fogják kapni

2013.12.21. 17:48

A II. kerületi rendőrkapitányság munkatársai nagyon segítőkészek voltak és gyorsan reagáltak –mesélte az Indexnek a Mammutban karácsonyi ajándékvásárlás közben megvert vietnami fiú testvére. Elmondása szerint a rendőrök már el is kérték és át is nézték a pláza biztonsági kameráinak felvételeit, melyeken ott kell lennie a gyanúsított képének is.

A családnak a rendőrök azt mondták, nagy esély van rá, hogy a támadót el fogják kapni.

Pénteken írtuk meg, hogy egy vietnami-magyar kettős állampolgárságú fiút megvertek ajándékvásárlás közben a budai plázában. A 17 éves H.A.T. és osztálytársa a lépcsőházban akadtak össze egy feketébe öltözött, kopasz férfival, aki a vietnami fiút mindenféle ok nélkül beszorította a sarokba és ütni kezdte, a gyanú szerint rasszista indíttatásból. Az osztálytársat nem bántotta. H.A.T. egy jónevű fővárosi gimnázium tanulója

Az Indexnek a megvert fiú testvére mesélte el a történteket. Öccsének komolyabb baja nem lett, de lelkileg nagyon megviselte a támadás, otthon először nem is akarta elmondani, mi történt vele. A család feljelentést tett, az ORFK tájékoztatása szerint a kerületi kapitányság garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.