Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Orbánra hivatkozva letiltották a városvezetők jutalmát

2013.12.21. 08:41

 A Fidesz választókerületi elnökeinek küldött levélben, Orbán Viktor pártelnökre hivatkozva tiltották meg bármilyen jutalom vagy prémium felvételét a városvezetőknek, írja az MTI a Blikkre hivatkozva.

A lap szerint a Kubatov Gábor országos pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató azt írta: "Tájékoztatunk benneteket, hogy pártelnök úr határozott álláspontja, hogy a kormánypárti polgármestereknek, alpolgármestereknek idén is tilos jutalmat felvenni". A napokban eljuttatott küldemény azt is rögzíti: "Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról".

A levélben arra kérik a helyi elnököket, hogy a körzetükben minden politikus figyelmét hívják fel a központi döntésre. Így ha bárki arról értesül, hogy jutalmazás történt a körzetében, akkor az érintetteket meg kell kérni a pluszpénz visszafizetésére vagy jótékony célra fordítására. Ha ezt nem teszik, úgy meg kell mondani a renitenseknek: a "jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása" - olvasható a Blikkben.

A levélben a lap szerint az is szerepel, hogy az elnököknek január 13-ig tételes listát is kell írniuk arról, hol volt premizálás, s az érintettek milyen célra ajánlották fel a megszavazott összeget.

Kocsis Máté a lap megkeresésére azt mondta: "küldtünk ilyen tartalmú levelet a választókerületi elnököknek". Hozzátette: mindenkinek ki kell vennie a részét Magyarország talpra állításában.