Jézuska helyett a tavasz jön karácsonykor

2013.12.22. 14:47 Módosítva: 2013.12.22. 14:48

Tavaszias enyheség köszönt be karácsonykor, írja a Köpönyeg.hu. Hétfőn ugyan még borult, párás időre számíthatunk, és főleg az északkeleti tájakon sűrű, zúzmarás ködfoltok lehetnek, de később egy melegfront szakad majd a nyakunkba.

ido

December 24-én, karácsony szenteste reggel például párás, borús, helyenként ködös idő várható; majd a megerősödő déli szél felszakítja a megülepedett ködfelhőzetet - a főváros környezetében és északkeleten akár estig kitarthat az erősen ködfelhős idő. Északkeleten előfordulhat szitálás, hószállingózás. DNy-on már 6-10 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

December 25-én, karácsony első napján északkeleten még párás, borult, az ország nagy részén enyhe idő ígérkezik, többórás napsütéssel, 5-13 fokos csúcsértékkel. A déli szél megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik. Erős melegfronti hatás valószínű.

December 26-án, karácsony második napján nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél élénk, időnként erős lesz. Marad az enyheség. Pénteken, szombaton és vasárnap változóan, többnyire erősen felhős lesz az ég, pénteken még több helyen, szombaton és vasárnap elszórtan eshet az eső.