Víz alá került Csepel

2013.12.23. 13:42

Durva csőtörés volt hétfő délután Csepelen, a víz elöntötte a belvárost: a Kossuth Lajos és a Karácsony Sándor utca teljes hosszában térdig állt a víz. A vízművek már kora délután értesült a problémáról, a vízszolgáltatást az MTI értesülése szerint este 8 órára állították helyre.

A csepeli önkormányzat szóvivője, Kitzinger Adrienn az Indexnek elmondta, egy 150 mm-es ivóvíz nyomócső tört el és a víz olyan erővel bugyogott fel, hogy egy fát is kitört. A vízművek az ígérte, hogy három órán belül, de legkésőbb kora estére már lesz víz az érintett házakban – mondta korábban Kitzinger.

A csőtörés két négylépcsőházas panelháztömböt, azaz körülbelül 500 embert érintett – közölte Kisdi Máté, a fővárosi katasztófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kisdi szerint kora délutánra a vizet elvezették a csatornák és már félcipőben is lehetett közlekedni az utakon.

Csőtörés Csepelen

Kisdi kora délután arról tájékoztatta az Indexet, hogy hamarosan a közerületfelügyelet is a helyszínre érkezik, hogy eltakarítsa felszínre került iszapot és a sarat.