Vendel
6 °C
19 °C

Kisiklatták éjszaka a soproni motorvonatot

2013.12.28. 12:28 Módosítva: 2013.12.28. 12:56

Valaki egy húszliteres olajostartályt tett péntek este a sínekre Sopronban, ami miatt kisiklott a GYSEV Bécsújhelyre tartó motorvonatának eleje. A tartályt maga alá gyűrő szerelvényen nem volt utas, sérülés nem történt. Úgy tudjuk, a mozdonyvezető egy 44 éves osztrák férfi volt, aki szintén megúszta a balestet.

Fotó: Olvasónk, Tóth Zsombor

A szerelvény a városon belül, a Béke útnál siklott ki egy nagy csattanás után, valamivel este 11 óra előtt, a gyalogos átjáró mellett. „A kocsi nem borult fel, az eleje viszont a sínek közé szaladt, a vasúti átjárótól kb 25 méterre állt meg. A tűzoltók, rendőrök és a műszaki mentők hamar kiérkeztek a helyszínre” – írta egy szemtanú a Kisalföldnek.

A tettes, aki a vágányba beépített, „nyomkarima kenő" olajtartályt tette a sínre, egyelőre nincs meg. A rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei szóvívője az Indexnek azt mondta, hogy „közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt” nyomoznak.

Rázó László, a GYSEV szóvivője nem tud arról, hogy korábban is történt volna hasonló, szándékos balesetokozás a környéken. A műszaki vizsgálat ideje alatt és a motorkocsi elszállításáig vágányzár volt a Sopron és az országhatár közötti szakaszon, a pálya megrongálódása miatt a teljes helyreállításig 10 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A rendőrség szerint három 15-20 év körüli fiatal követte el a bűncselekményt. Közülük ketten fekete bomberdzsekit, a harmadik férfi világos kabátot és baseball sapkát hordott.