Szijjártó labdát is visz a repülőre

2013.12.28. 11:11

A Blikk Szijjártó Péter utazási szokásairól közölt exkluzív információkat. A fanatikus Szijjártó-rajongók persze mindig izgatottan várják az Orbán magyar hangjaként is ismert politikusról szóló izgalmas híreket, az olvasók maradékának ez annyiban lehet érdekes, hogy a bulvárlap számításai szerint a Miniszterelnökség külügyi államtitkára utazott messze a legtöbbet a kormányból az elmúlt időszakban.

A kalkulációk szerint államtitkári kinevezése óta, vagyis másfél év alatt 250 ezer kilométert repült, 35 hivatalos útja összesen 33 millió forintba került. A földrajzi távolságon kívül a keleti nyitás politikáját is jelzi, hogy kilométerszámban a legtöbbet ázsiai útjai tették ki, és ebbe vaskalapos módon még nem számolták bele például a brazíliai utat, pedig a kormányzati kommunikáció szerint néha a délnyugat is lehet kelet, ha kellően globális léptékben gondolkodunk.

A feltétlen lojalitásáról is ismert Szijjártó szerencsére élvezi a sok utazást, a Blikknek örömmel újságolta, hogy így legalább nem veri fel minden éjszaka a családot, mint belpolitikus korában. Jól hozzászokott a hosszú repülősekhez is, alkalmazkodóképességét az is mutatja, hogy már borotválkozni is megtanult a fedélzeten.

Mint a Blikknek Szijjártó elmondta, mindig visz magával sportcuccot is az útjaira. A kispályás keresztpasszairól is híres futsal-politikus néha labdát is csomagol, igaz, egy napnál tovább még így sem szeret seholsem maradni.