Itt a parlamenti felszólalás-toplista

2013.12.30. 07:29

Harminchárom képviselő nem szólalt fel az idén a parlamentben. A legtöbbször FónagyJános fejlesztési minisztériumi államtitkár, a leghosszabban, több mint 27 órát a jobbikos Staudt Gábor beszélt, írja az MTI.

Staudt Gábor felszólalásaival rekorder ebben a ciklusban: 2011-ben frakciótársa, Gaudi-Nagy Tamás, tavaly az LMP-s Schiffer András állt 22-22 órával a lista élén. Idén ők következnek a második és a harmadik helyen, mindketten 16 órán át beszéltek.

Ki, hányszor szólalt fel?

  • Fónagy János 253-szor
  • Staudt Gábor (Jobbik) 244-szer
  • Schiffer András (LMP) 213-szor
  • Gúr Nándor (MSZP) 212-szer

Az első tízben találni még Gaudi-Nagy Tamást, Z. Kárpát Dánielt és az ugyancsak jobbikos Szilágyi Györgyöt, továbbá Rétvári Bencét, a közigazgatási és igazságügyi tárca államtitkárát, valamint a szocialista Józsa Istvánt és Göndör Istvánt. Száznál többször 18 képviselő, köztük hat államtitkár szólt.

Orbán Viktor miniszterelnök 81-szer beszélt, összesen több mint három órán keresztül, jellemzően az azonnali kérdések órájában, megválaszolva az idén - egy kormánypárti mellett - csaknem negyven ellenzéki képviselő kérdését.

Harminchárom képviselő nem szólt hozzá idén a törvényhozási vitákhoz, huszonhét kormánypárti, négy független, valamint két, ellenzéki frakcióban ülő.

Öt Fidesz-képviselő egyáltalán nem beszélt az Országgyűlésben ebben a ciklusban: Kubatov Gábor pártigazgató, Bíró Márk, a kormánypárti frakció közlekedési munkacsoportjának vezetője, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester, Molnár Ágnes soproni kórházigazgató és Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester.

Akik egyszer szólaltak fel 2013-ban:

  • Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke
  • Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke
  • Vitányi Iván, a DK tiszteletbeli elnöke

Abszolut rekorder:

  • Schiffer András, aki a parlamenti honlap adatai alapján a legtöbbször, 952-szer és a legtöbbet, majdnem 72 órát, azaz három napot beszélt az ülésteremben 2010 óta.