Víz áll a városligeti Műjégpálya jegén

2013.12.30. 13:25

Volt kollégánk a cink.hu-n számolt be arról, hogy családja a városligeti műjégpályán bosszankodik épp több emberrel egyetemben, mert a jeget vastagon ellepte a víz, így a fékezéseknél még az is elázik, aki esetleg nem esik el. 

A Műjégpálya már tegnap is kitolta egy órával a nyitást, ami miatt oldalokun ugyan elnézést kértek, de az okokról nem adtak semmiféle tájékoztatást. Ez az egy órás csúszás ma is megvolt, így minden bizonnyal köze lehetett a dolognak a jég olvadásához.

Telefonon annyit mondtak, hogy az enyhe idő, a napközben leesett eső és talán a hűtő rendszer nem megfelelő működése együtt lehet az oka a jelenségnek, de a műszaki problémákról, ha vannak egyáltalán ilyenek csak a műszaki vezető nyilatkozhat, akinek az elérhetőségét viszont nem adhatják meg. Próbálkoztunk a fővárosi önkormányzat műszaki osztályán, egyelőre kevés sikerrel.

Azt is elmondták, hogy ilyen vizesedést tapasztaltak 27-én is. A pályát nem zárják be, belépőt ugyanúgy szednek, a jég állapotáról egy kiragsztott papíron figyelmeztetik az embereket, illetve a bejáratnál a biztonsági szolgálat emberei is elmondják a belépőknek, hogy mire számíthatnak. Hogy ez a belépőjegy megvásárlása után, vagy előtt történik, azt nem tudjuk.