Valami történt az éjjel Felcsúton

2014.01.01. 17:55 Módosítva: 2014.01.01. 20:28

 Izgatott olvasói üzenet érkezett január 1-jén az Index Facebook-oldalára:

"Lehet tudni, miért volt hajnali 1 órakor Felcsút egész falu a készenléti rendőrség által lezárva, hogy a helyi lakosokat sem engedték be?"

Megkerestük az ügyben a területileg illetékes Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét, ahol későbbre ígértek tájékoztatást. Mivel a Készenléti Rendőrség az a testület, amit Budapestről az egész ország területén bárhová ki lehet vezényelni, felhívtuk az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát is, hátha náluk több sikerrel járunk. Ott azonban a Fejér megyeiekhez irányítottak bennünket.

A Fejér megyei kapitányság sajtóügyelete újbóli megkeresésünkre megerősítette: Felcsút területén valóban intézkedniük kellett a készenléti rendőröknek, de az esetről csak csütörtökön fognak hivatalos közleményt kiadni.

A dolog innen vált igazán titokzatossá. Vajon miért nem akar ma mondani erről semmit a rendőrség? Elkezdtünk találomra felhívni felcsúti telefonszámokat, hogy a helyiektől tudjuk meg, mi történhetett. Volt olyan, aki nem is tudott a falu lezárásáról. Volt, aki ismerőseiről hallott róla és azt mondta, ő is szeretne többet tudni.

Egy férfi azt mondta, hajnali fél kettőkor ment haza Felcsútra, de akkor gond nélkül hazajutott. Ebben az időben tehát még vagy már nem volt lezárva a falu. Egy másik férfi azt mondta a telefonban, úgy tudja, egy családi háznál intézkedtek a rendőrök, ahol házkutatást is tartottak.

Cikkünk megjelenése után egy olvasónk ezt írta:

Hajnal 3 óra környékén indultam Alcsútról, és a két falu között állt két rendőrautó. Majd Felcsúton az akadémia előtt a másik oldalon sok autó, kisbuszok, és egy nagybusz. Minket meg is állítottak, igazoltatni, de csak az én iratomat nézte meg, pedig én utas voltam és a csomagtartót kellett kinyitni. Kérdeztük mi történt, a válasz az volt hogy semmi baj, menjünk gyorsan tovább!

Bármi is történt Felcsúton, annak valószínűleg nincs semmi köze Orbán Viktorhoz, hiszen a miniszterelnök a déli órákban egy "Évkezdet" feliratú Facebook-fotóval tudatta az ország népével: éppen síel valahol.

Ön tudja, mi történt szilveszter éjjel Felcsúton?

Nem tudott hazamenni az alcsutdobozi rokonoktól az éjféli koccintás után? Épp az ön utcájában villogtak a járőrautók? Pont a szomszédja telkére mentek a rendőrök? Írjon nekünk!