A hétvégén utazzon Zalába

2014.01.03. 19:34

A hétvégén a fővárosban is marad a ködös idő, éppen ezért érdemes vidékre kirándulni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint több megyében tartós, sűrű köd várható, emiatt az ország északi felében hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye területén, valamint Budapesten van érvényben a köd miatt kiadott figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint szombaton a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik a köd. Jobbára borult marad az ég, de főként az Alföldön szűrt napsütésre lehet számítani. Helyenként szitálás, kisebb eső előfordulhat, nagyobb valószínűséggel az északi és a nyugati országrészben. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.

Az időkép szerint nyugaton, aztán az ország középső és északi részén eső is várható.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.