Bejglit akart, kirabolt egy trafikot

2014.01.03. 09:01

Késsel a kezében rabolt ki karácsony előtt egy trafikot egy 52 éves nyugdíjas, írja aBlikk. A lap szerint H. Mária nagyon el volt keseredve karácsony előtt. Otthon nézte a tévét, ahol azt látta: szinte minden napra jut egy dohánybolti rablás.

A nő ezután bement egy Angol utcai dohányboltba. Az eladó később azt mondta: látszott rajta, hogy kétségbe volt esve. Az asszony inkább udvarias volt, mint agresszív. Először elnézést kért, azt mondta az eladónak, hogy nem akarja megijeszteni, de most elvinné a bevételt. Az eladó nem akarta odaadni a pénzt, mire a nő elment.

Az asszony ezután egy Hegedűs Gyula utcai trafikba ment. A bolt előtt elszívott egy cigit, majd ide már egy 30 centis késsel lépett be. Az eladótól 50-60 ezer forintot kért. Az alkalmazott odaadta a kasszában lévő pénzt, és még megkérdezte: ennyi elég lesz-e. A rabló boldog karácsonyt kívánt az eladónak, és távozott.

A nyugdíjas nő 25 ezer forintot ennivalóra költött, amiből bejglit és állateledelt is vett. Az ünnepek után ismét ki akarta rabolni ugyanezt a trafikot, de végül nem ment be a boltba. Az utcán álló civil ruhás nyomozónak is feltűnhetett, mert kinyittatták vele a szatyrát. H. Mária erre nem volt hajlandó, inkább hazament. Pár perc múlva mégis csöngettek nála a rendőrök, a nő pedig bevallott mindent.

Nyugdíjas nő rabolt ki egy trafikot

A rendőrség felvétele szerint az asszonyt már bilincsben és vezetőszáron vitték a bíróságra.  A nőt végül házi őrizetbe helyezték.

A Btk. szerint a fegyveres rablásért 5-10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.