Navracsics: Együttműködésre vagyunk ítélve

2014.01.04. 17:10

A közép-európai nemzetek együttműködéséről mondott beszédet szombaton Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Lentiben, Lenti várossá nyilvánításának 35. évfordulója alkalmából az MTI tudósítása szerint. Azt mondta: különösen a trianoni döntés óta, de azelőtt is akkor ment jól Magyarországnak, amikor Közép-Európának is.

"Mi magyarok és a régió más nemzetei is csak együtt tudunk boldogulni, együttműködésre vagyunk ítélve. Ha egymással szemben határozzuk meg magunkat, egyedül maradunk, sikertelenek leszünk" - mondta Navracsics.

Arról is beszélt, hogy szerinte Lenti történelme Magyarország történelmét tükrözi, Lenti végvárként nemcsak a régiót, hanem a keresztény Európát is védte, és ebben a szerepben nemcsak fennmaradni tudott, hanem élni is tudott a lehetőségekkel, és lehetőségeket is tudott teremteni. Navracsics azt mondta: Lenti ma kapu, ahol magyarok, szlovének, horvátok, osztrákok találkozhatnak, kereskedhetnek, tapasztalatokat cserélhetnek egymással, tanulhatnak, pihenhetnek, és ezzel mindenki jól jár.

A 35. évfordulón Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Lenti lakóinak.