Vágó Gábor kilép az LMP-ből

2014.01.07. 08:30

Azt a tényt, hogy miként és miért nem lehettem LMP-s képviselőjelölt, a mai napon nem szeretném kommentálni – írta a blogján Vágó Gábor még vasárnap, miután kiderült, hogy az LMP-s politikus nem kap befutó helyet a párt listáján tavasszal. A Vs.hu-nak adott keddi interjújában azonban bejelentette, hogy nem indul a 2014-es választáson, sőt, a pártból is kilép.

Vágó kifejtette, hogy az LMP országos választmánya nem támogatta a jelölését, a 15 fős testületben nem kapta meg a szükséges 7 szavazatot.

Ez nekem igazán nem esett jól. Azt láttam, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző. Az Országgyűlés nevű székfoglaló játékban ma az egész politikai kaszt azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse. Most pláne, hogy megfeleződtek a helyek.

Tegnap Schiffer András Vágó indulását még „nem lefutott ügynek” nevezte. Vágó azonban mára döntött:

Nekem ebből egyszer s mindenkorra elegem lett, mert a kisstílű hatalmi harcok előhozzák a rossz embert a politikusból: először csak manipulálsz, aztán hazudozol is, majd azok ellen fordulsz, akikkel korábban együtt küzdöttél. Ez emberileg nem egy egyszerű játék.

Vágó nem adja vissza a mandátumát, a ciklus hátralévő idejében az adócsalásbotrány felgöngyölítésével kíván foglalkozni. A politikával április után sem hagy fel, de nem pártpolitikai, hanem közösségi színtéren kívánja folytatni.