Február 15-ig lehet jelentkezni az egyetemekre

2014.01.08. 08:55

Február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, a felvételizők legfeljebb öt helyet jelölhetnek meg, írja az MTI.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio Nonprofit Kft. korábbi tájékoztatása szerint az eljárás alapdíja nem változik: továbbra is 9 ezer forint, amelyért három jelentkezési hely jelölhető meg. Ezen felül további két helyet lehet megjelölni, amelyekért egyenként 2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor. Egy jelentkezési helynek számít ugyanazon intézmény ugyanazon szakának mindkét finanszírozási formájának megjelölése. Ezt az sem befolyásolja, hogy ezeket két külön sorban kell feltüntetni jelentkezéskor.

A meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatót idén kizárólag online formában tették közzé a www.felvi.hu portálon. A felvételizők innen megtudhatnak minden hivatalos információt a felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatban, és az intézmények által meghirdetett képzésekről is ezen a honlapon olvashatnak. Az online tájékoztató január végéig várhatóan frissül a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat.

Akiknek nem áll módjukban elektronikusan jelentkezni, a jelentkezési lapokat beszerezhetik az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán.