Mégiscsak Mesterházy kerülhet a közös lista élére

2014.01.08. 11:41

A szerdai MSZP–Együtt-PM-tárgyalások után várhatóan bejelentik, közös listán indul a két ellenzéki szervezet, és harmadikként beveszik a megállapodásba Gyurcsány Ferencéket is.

A 2014-es országgyűlési választásra szóló ellenzéki megállapodás újratárgyalásán szerdán létrejöhet az újabb egyezség az MSZP és a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM között.

A tárgyalás jelenlegi állása szerint már biztosnak tűnik, hogy a pártok közös listán indulnak, és az együttműködésben részt vehet majd a Demokratikus Koalíció is. A DK képviselői nincsenek ott a tárgyaláson, így velük csak a későbbiekben lehet tető alá hozni a megállapodást.

Az Együtt-PM-nél cáfolták, hogy eldőlt volna, hogy a közös listát Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vezetheti majd, mint ahogy ezt a 444.hu írta. Információink szerint azonban a tárgyalások jelenlegi állása szerint mégiscsak úgy néz ki, hogy a legerősebb párt vezetője fogja elfoglalni az első helyet.

Forrásunk szerint közös lista akkor lesz, ha elég széles lesz az összefogás. Ehhez azonban még további egyeztetések szükségesek Gyurcsányékkal is. Ha azonban ez megtörténik, és a DK-val is sikerül összehangolni az egyelőre kétoldalú terveket, akkor az Együtt-PM sem gördít további akadályokat az elé, hogy Mesterházy legyen a listavezető és a közös miniszterelnök-jelölt.

A szerdai tárgyalás eredményéről állítólag hamarosan sajtótájékoztatót tartanak.