Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Furcsa sebhely az ároktői banda vezérén

2014.01.08. 07:52

A torka körül látható, fojtáshoz hasonló seb alapján megpróbálhatta felkötni magát a hétfői ítélethirdetés előtt a tárgyalási szünetben az ároktői banda vezére, R. Elemér, írja a Blikk, ami képet is közöl.

A lap szerint a közel kétórás tárgyalási szünetben a férfit egyedül helyezték el egy zárkában. Amikor érte mentek, az őrök látták a hámsérülést, látleletet is vettek. A férfi tagadta, hogy meg akarta volna ölni magát.

A lapnak nyilatkozó szakértő ugyanakkor úgy vélte, hogy a férfi egy vastagabb lánccal, vagy bármilyen zsineggel okozhatta magának a sérülést.

A Fővárosi Törvényszék tíz brutális rablótámadást és egy idős ember halálát írta az ároktői vádlottak számlájára a hétfői ítélethirdetéskor. Kettőjüket, akik nemrég megszöktek a házi őrizetből, tényleges életfogytiglannal sújtotta. Az ítélet nem jogerős, mindenki fellebbezett. Az ítélet szerint lehet még olyan bandatag, aki nem került a bíróság elé.

Az elsőrendű vádlott, R. Elemér és a harmadrendű vádlott, R. Henrik kaptak tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést. Ők voltak a szökevények, akiket Svájcból hozott haza nemrég a rendőrség.