Az LMP tárt karokkal várja a csalódottakat

2014.01.14. 11:04

Az LMP együttműködést kínál azoknak, akik a szocialisták által vezetett összefogás helyett a hiteles, valódi változtatás lehetőségét keresik. 

− írja Schiffer András a párt közleményében. Az LMP szerint a 2010 előtti két kormányzati ciklus bukott politikusainak koalíciója nem a Fidesz ellen állt össze, „mert azt a harcot már feladták”, hanem azért, hogy „politikai pártjaikat és magukat átmentsék 2018-ra.” A közlemény szerint a baloldali összefogásnak az is célja, hogy 

kiszorítsák az ellenzéki oldalról azokat a hiteles civil szervezeteket és pártokat, amelyek nem szerepelnek egyetlen oligarcha fizetési listáján sem.

A párt együttműködést kínál minden országos és helyi civil szerveződésnek, érdekvédelmi szervezetnek, akik még nem járatódtak le a politikában és elhatárolódnak az „MSZP-től és leágazásaitól". 

Az MSZP, az Együtt 2014 és a DK ma jelentette be az ellenzéki összefogás létrejöttét, ami végül kiegészült Fodor Gábor liberális pártjával is. A megállapodást már a hétvégén kidolgozták, az egyetlen vitás kérdés gyakorlatilag csak Gyurcsány Ferenc listás szerepeltetése maradt: a DK ehhez ragaszkodott, az Együtt 2014 és a PM ezt ellenezte. Keddre azonban minden kérdést sikerült rendezni, így a pártvezetők közösen jelentették be a megállapodást. <<Folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja.>>