Rendőr áll minden bankfiók mellett

2014.01.14. 07:35
image (6)
Fotó: Olvasónk, K. Márk / Index

A hétfői, Lehel utcai CIB Bank előtt történt robbantás óta minden bankfiókot rendőrök őriznek. Több olvasótól kaptunk levelet, a város különböző pontjairól és azt írják, hogy a bankfiókok, ATM automaták előtt egy-egy rendőr áll.

Kollégánk is ugyanerről számolt be ma hajnalban: „A Teréz körúton végig mindkét oldalon, minden bankfiók előtt rendőr áll. Tegnap éjszaka, miután pénzt vettem fel az egyik bank ATM-jéből az Oktogonon, a rendőr leellenőrizte, hogy nem hagytam-e ott valamit."

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, távirányítású vagy időzített bomba robbanhatott a CIB Bank fiókjának előterében hétfő hajnalban. A bank épületének utcafronti fala bedőlt, de a robbanás ereje akkora volt, hogy a bank bejárati ajta a nágysávos út másik oldalára repült át, és a bankfiók hátsó oldala is megsérült. A rendőrség egy motorost keres.

Úgy tudjuk, komoly bombafenyegetést korábban nem kaptak a bankok, az elkövetés pedig arra utal, hogy a robbantó nem akarta, hogy bárki megsérüljön. Az ok nem ismert, de akár szimbolikus is lehet, hogy ezen a környéken hét bankfiók áll egymás mellett. A cellainformációk és a térfigyelő kamerák segítségével juthatnak el a rendőrök az elkövetőhöz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport