Pintérnek írt levelet a Kormányzati Jósda vezetője

2014.01.15. 14:34
A 2006. augusztus 20-i vihar titkos hátteréről írt a belügyminiszternek a napokban Szilvásy Péter. Az egykori szocialista miniszter, Szilvásy György testvére szerint egy titkos szekta irányítja Magyarországot, és a szekta érdekeit szolgálja Orbán Viktor is.

Többoldalas, meglehetősen összefüggéstelen levelet küldött Pintér Sándor belügyminiszternek a „Kormányzati Tanácsadó Jósda” vezetője.

Szilvásy Péter, a Gyurcsány-kormány titokminiszterének öccse a 2006. augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört vihar paranormális eredetét bizonygatja. A Pesti Srácok blogon megjelentett írás szerint a tömegeket vonzó ünnepség alatt egy nyolctagú titkos szekta manipulálta az időjárást annak érdekében, hogy megszerezzék a hatalmat.

Szilvásy azt is közölte a belügyminiszterrel, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnök is ennek a szektának dolgozik, sőt csak egy bábfigurája a szektának. „Orbán Viktor azoknak akar megfelelni, akik őt hatalomra juttatták, a titkos szektának, és utána persze mindenki másnak. A szekta vezetői utálják a magyarokat és okkal félnek is a bosszúnktól.”

Szilvásy egy új vizsgálóbizottság felállítását javasolta Pintérnek.

A „Kormányzati Tanácsadó Jósda” a Gyurcsány-kormány idején, Szilvásy György hivatali ideje alatt kapta a legtöbb figyelmet, akkoriban az ezotéria közéleti műfajában különösen aktivizálta magát a miniszter testvére. 2007-ben az akkori ellenzék rá is szállt, azt firtatva, hogy Szilvásy György és az általa irányított kancellária vajon tényleg felhasználja-e a jósda javaslatait. Az akkori kormányszóvivő erre reagálva kijelentette: a kormányzati tisztviselők, akik megkapják a leveleket, a delete gombbal szokták kezelni az azokban található javaslatokat.