Kuncze: Gyurcsány hívott

2014.01.16. 09:26 Módosítva: 2014.01.16. 09:28

Az ellenzéki tárgyalásokon a Demokratikus Koalíció eleve azzal kérte el magának a szigetszentmiklósi valasztókerületet, hogy ott Kuncze Gábort akarja indítani, és az MSZP is azzal a feltétellel adta oda, hogy ott tényleg őt indítják, írja a Magyar Narancs. Végül Gyurcsány Ferenc hívta fel, hogy ismét induljon ott, ahol már korábban ötször nyert, mondta a lapnak adott interjúban  az SZDSZ egykori elnöke, a volt belügyminiszter.

Kuncze nem lát ellentmondást mostani visszatérése és aközött, hogy 2006-ban már azért nem jelöltette magát az SZDSZ elnöki posztjára, mert ki akart szállni a politikából, 2010-ben pedig ezt meg is tette. Akkor azt mondta: „Befejezem, mert már nem tudok hozzátenni sem az SZDSZ-hez, sem a magyar politikához". Kuncze az interjúban azt mondja: az utóbbi időben egyértelművé tette, hogy senkinek a listájához nem akar csatlakozni, de ha létrejön az összefogás és szükség van rá, akkor vállalja a részvételt. 

"Az egész magyar demokrácia rossz irányba halad. Ezen változtatni kell, és ehhez akarok hozzájárulni azzal, hogy elindulok a választáson" - mondta az interjúban. Kuncze nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy ha bejut, melyik frakció tagja lesz és milyen szerepet fog vállalni. "Előbb meg kell nyerni. Ha én most elkezdem, hogy ezt fogom csinálni vagy azt fogom csinálni, azt mondják egyesek, milyen nagyképű ez itt" - mondta.