Nem indul Fóton a liberális jelölt

2014.01.16. 12:45

Nem indul a március 2-án tartandó megismételt fóti időközi választáson a polgármesteri posztért Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt (MLP) jelöltje – írja az atv.hu. Vargha szerint nem háttéralkuról van szó, egyszerűen így döntött.

A 19 ezer lakosú Fóton azért kellett időközi választást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet szeptemberben lemondott a polgármesteri posztjáról és az 1-es választókerületben szerzett egyéni mandátumáról is. A november 24-ei szavazáson 29,1 százalékos részvétel mellett az öt polgármesterjelölt közül az ellenzéki összefogás színeiben induló Takács István kapta a legtöbb, 1116-ot voksot (25 százalék), így ő lett Fót új polgármestere. Később a Budapest Környéki Törvényszék kampánycsendsértés miatt úgy döntött, a szavazást meg kell ismételni.

Az atv.hu-nak Vargha azt mondta: nem indul, a döntése végleges. Hangsúlyozta: Fóton nem változott semmi novemberhez képest, országos szinten azonban igen. Azt állítja, semmilyen megállapodást nem kötött Takács Istvánnal, például Takács győzelme esetén nem lesz alpolgármester, de leszögezte: akárki lesz a polgármester, külsős bizottsági tagként törekedni fog vele az együttműködésre.

Vargha azt mondta, hogy az MLP teljesen ráhagyta a döntést:

Semmilyen nyomásgyakorlást nem éreztem, a párt abszolút liberálisan viselkedett.

Boruzs András, a Magyar Liberális Párt ügyvivője az atv.hu-nak megerősítette: Vargha nem indulása nem része egy politikai üzletnek. „Nem kértünk ezért cserébe semmit” – mondta Boruzs.