Itt a vége, az SZDSZ eltűnt a netről is

2014.01.17. 16:33 Módosítva: 2014.01.17. 17:03
Szdsz.hu, élt: 1996-2013. Az utolsó bejegyzés fogadkozik, visszafizetik az adósságot.

Miközben volt pártelnökei és meghatározó politikusai, mint Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Magyar Bálint vagy Horn Gábor így vagy úgy, de lassan és biztosan visszaszivárognak a közéletbe, a tavaly megszűnt Szabad Demokraták Szövetségének már a weboldalát is lekapcsolták. A párthonlapon a '90-es évek második felétől megjelent rengeteg hír és közlemény így mind eltűnt. Nem csak az szdsz.hu, hanem a vidéki szervezetek aloldalai (pl. eger.szdsz.hu) is elérhetetlenek.

Az szdsz.hu-n publikáló szerzők egy jó része ma Fodor Gábor liberális pártját erősíti.

Az utolsó közlemény, mely az szdsz.hu-n megjelent, egy fogadkozás, hogy a párt után megmaradt 1,2 milliárdos adósságot isten bizony rendezni fogják:

Az SZDSZ úgy szűnik meg, hogy rendezi a tartozásait. A jelzáloggal megterhelt ingatlanok, amelyek értelemszerűen többet érnek, mint a rájuk felvett hitelek, a hitelezőhöz, azaz az államhoz kerülnek. A hitelből megvásároltak közül egyetlen elem sem került ki a portfólióból, egyetlen ingatlan sem került eladásra, továbbadásra, stb... Azt, hogy az ingatlanvagyon fedezetet jelent a hitelre, nem csak mi állítottuk, hanem a NAV tavalyi vizsgálata is. Az elmúlt években több párt (pl. kisgazdapárt, MIÉP) szűnt meg úgy, hogy óriási tartozásokat hagyott maga után. Az SZDSZ elszámol, és átlátható módon fejezi be a működését.

Apró szépséghiba, hogy az FKgP és a MIÉP, ha nem is virul, de azért még él.

Az SZDSZ Facebook-oldalát még ma is 656-an lájkolják, ott tavaly október 15-én posztoltak utoljára. Az internetet archiváló Wayback Machine szerint a Szabad Demokraták Szövetségének weboldalán 1996 decemberétől 2013 decemberéig volt aktivitás. Nyugodjék békében!

szdsz2.png

És még egy vicces hír 2006-ból:

Kovács Kálmán alakíthatja az internet jövőjét

Kofi Annan ENSZ főtitkár Tanácsadó Testületet hozott létre az internet jövőjéről folytatandó globális párbeszéd kereteinek és tartalmának meghatározására. A csoport 20 kormányzati tagját - köztük Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert - a világ különböző részeinek vezető szakemberei közül választotta ki a főtitkár.

sg.hu, 2006. május 18.