Felmentették a gázoló raliversenyzőt

2014.01.18. 10:22

Felmentették azt a raliversenyzőt, aki hét embert gázolt el Karcagon egy versenyen, miután egy műszaki hiba miatt átszakította a szalagkorlátot Karcag belvárosában. A Blikk szerint a férfit maradandó fogyatékosságot okozó veszélyeztetéssel vádolták.

A balesetről készült felvételt kockánként elemezték a szakértők, akik arra jutottak, hogy a pilóta egészen a tragikus baleset pillanatáig magabiztosan uralta a versenyautót, és nem hibázott – magyarázta a pilóta védője, Demku Róbert.

A vizsgálatokból az derült ki, hogy a balesetet egy ritka, a gázpedállal kapcsolatos műszaki hiba okozta, amire a versenyző nem számíthatott. A lap emlékeztet: az elgázoltak közül egy ember szenvedett komolyabb sérülést, neki a sarokcsontja tört el.

A baleset 2007 nyarán történt: a zártpályás ralisprinten a verseny utolsó résztvevője, miután a kijelölt pályán tévesztett, a nézők közé rohant. Az MTI korábban azt írta a balesetről, hogy „a versenyző súlyosan megszegte a versenyszabályt, amikor visszafordult a pályán. A menetiránnyal szemben haladva akart bravúroskodni, és az autó kerekeit megpörgető egyik forgásból kitörve a közönség közé rohant.″