Belső vizsgálat és nyomozás a badacsonytomaji polgármester ellen

2014.01.18. 09:52

Badacsonytomaj polgármestere trükközhetett a költségtérítéssel: bár a hivatal szolgálati kocsiját használta, felvette a költségtérítést is – írja a Blikk. A lap szerint Krisztin N. László polgármester havi 71 ezer forint költségtérítést vett fel.

Az ügyben Rajzó Ildikó önkormányzati képviselő bejelentése nyomán belső vizsgálat indult, mivel elvileg nem szabad mindkét juttatást egyszerre igénybe venni.

– A belső ellenőrzést, majd a vizsgálati eredményeket látva az ellenőrzés kiegészítését is elrendeltük az elmúlt öt évre visszamenően – nyilatkozta a Blikknek Rajzó, aki szerint a polgármester egy önkormányzati ülésen el is ismerte, hogy nem volt írásos felhatalmazása a képviselő-testülettől a gépkocsi használatára.

Rojzó szerint a hivatali kocsi menetlevelei is sokszor pontatlanul voltak kitöltve, és volt olyan hónap, amikor 2700 kilométert autózott a polgármester.

A képviselőnő sikkasztás, hűtlen kezelés és adócsalás miatt tett feljelentést, a tapolcai rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. A Blikk megkereste Krisztin N. Lászlót, aki a laptól értesült a feljelentésről és a nyomozásról.

Krisztin neve már 2013 őszén bejárta az országos sajtót, ekkor derítette ki a Blikk, hogy a polgármester gyermekeinek telkére 35 millió forint uniós pénzből egy családi házra emlékeztető ingatlan épült. A projekt szerint az épületben képzőközpontot kell működtetni, ezért kapta a pénzt Krisztin feleségének és lányának cége. A nyertesek öt évre vállalták, hogy programokat szerveznek az intézményben – de az épület a két telektulajdonos gyermeké lett, akiknek már nem kell visszafizetni az uniós támogatást, ha a házat eladnák.