Sólyomot is gyötörte Putyin az atommal

2014.01.20. 14:18 Módosítva: 2014.01.20. 17:57

Egy decemberi találkozón Sólyom László elmesélte, mi volt mindennél fontosabb a 2006-ban Magyarországon járt orosz elnöknek – a felvételt a 444.hu találta.

„Itt már elárulhatom, miután nem vagyok hivatalban, hogy amikor Putyin itt volt, két dolgot követelt, és engem is ezzel gyötört: az egyik az volt, hogy a Malévot adjuk el (az egyik) oligarchának, el is adtuk, aztán vissza is vettük, mikor csődbe ment, a másik pedig a Paks, hogy azt ők akarják csinálni... Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy azt mondhattam, hogy Magyarországon az államelnöknek ebbe nincsen beleszólása. De hát rossz helyen mondta, mert az elnöki hivatal megvette már a láncokat, amikkel oda fogom magam kötözni a paksi kerítéshez ... Tényleg ez a két pontja volt, és gondolom, hogy Oroszországnak ez a szándéka azóta is aktuális.”

Az egykori államfő nem tévedett, Orbán Viktor múlt heti moszkvai útján végleg bebizonyosodott, hogy a terv második része – miután az Abramovics fivéreknek eladott Malév története mindenki számára szerencsétlenül alakult – valóban aktuális. Paksot tényleg az oroszok fogják csinálni.