Óriás deszkát adtak a Halászlány kezébe

2014.01.20. 16:48
bekes
Fotó: beol.hu

Teljesen megváltozott a békéscsabai Kossuth tér utcaképe hétvégén. A téren álló Halászlányos kút nőalakjának kezébe ugyanis egy nagy, félig lakkozott fagerenda került, amit feltehetően egy szomszédos padról szereltek le az ismeretlen alkotók. A beol.hu azt írja, hogy a „művészek” azonosítása a közeli térfigyelő kamera felvételei alapján már megkezdődött.

„Ilyen jellegű vandalizmus nem szokványos nálunk” – nyiltakozott a jelenségről elítélően az önkormányzat városüzemeltetési vezetője, majd hozzátette: „Éves szinten több százezres kárt okoznak a vandálok és a tolvajok. Előfordult már olyan is, hogy egy hulladéktárolóra pár száz méterrel arrébb egy parkoló autó tetején vagy éppen az Élővíz-csatornába hajítva bukkantuk rá.”

A szökőkutak ellen irányuló bűnözésnek azonban tényleg nincs hagyománya a városban. Eddig inkább az ellenkezőjét figyelhettük meg Békéscsabán, például amikor egyszer télen a régi posta előtti ivókúton található szobor lábára egy zoknit húztak ismeretlen tettesek.  • Hírek
  • Hírek