Kihallgatták a kokainszippantással gyanúsított fideszest

2014.01.21. 08:42

Emlékszik még a kokainszippantós videóra, amin állítólag Szombathely fideszes alpolgármestere szerepel? Hétfőn ebben az ügyben Lazáry Viktort is kihallgatta a rendőrség, de vélhetőleg csak tanúként, mivel a politikus a Blikk információi alapján nem gyanúsítottként kapott idézést.

Lazáry a botrány tavaly őszi kirobbanása óta következetesen tagadta a drogfogyasztást, és azt is, hogy ő szerepelne a felvételen. Az a tény azonban, hogy a nyomozók az adatgyűjtés után őt is beidézték, azt mutatja, hogy valami köze lehet a dologhoz. Azt, hogy pontosan mire voltak kíváncsiak a rendőrök, Lazáry Viktor nem kívánta megosztani a nyilvánossággal.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is meglehetősen szűkszavú volt, csak annyit közöltek, hogy ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás.

Hétfőn Lazáry Viktort is kihallgatta a rendőrség
Hétfőn Lazáry Viktort is kihallgatta a rendőrség
Fotó: Bődey János

A kokainszippantós videó megjelenésekor kisebb politikai botrányt is kavart, az MSZP feljelentést is tett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, innen került az ügy az NNI-hez. Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP-frakció vezetője úgy látja, a rendőrök elsősorban a terjesztői hálózatot akarják felgöngyölíteni. A Blikk szerint eddig legalább két „hölgyet” hallgattak már ki tanúként az ügyben, és bent járt a rendőrségen a kibérelt balatoni hajó kapitánya is – egyébként nyomok, maradványok után kutatva a jachtot korábban alaposan átvizsgálták.

Lazáry Viktor helyzetét nem ingatta meg a botrány: a Blikk úgy tudja, ugyanúgy bejár a városházára dolgozni, és részt vett több politikai rendezvényen is. A videóról szűkebb környezetében sem beszél, és továbbra is ragaszkodik ahhoz a verzióhoz, miszerint nem ő az, aki felszippantja a csíkot.