Nem szeretik Magyarországot az ufók

2014.01.21. 11:48
Elkerülik hazánkat az ufók – tudta meg az Index hivatalos forrásból.

A  Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint a központi ügyeleti feladatok ellátásáért felelős MH Vezetési és Doktrinális Központ tájékoztatása alapján Magyar Honvédségnél nincsenek ufótevékenységgel kapcsolatos dokumentációk, valamint arra utaló információk

– közölte az Index megkeresésére a honvédelmi tárca. Az ufó optikai jelenségre vagy repülőeszközre vezethető vissza, néhány esetben viszont felmerül, hogy az észlelt jelenség oka jelen tudásunkkal nem magyarázható.

A Nyugat bezzeg nem büdös nekik 

A minisztériumot azért kerestük meg, mert korábban több országban is feloldották az úgynevezett „ufóaktákat”. 2012-ben például az ausztrál légierő belső jelentéseit tartalmazó, titkos minősítéssel ellátott iratokat tettek elérhetővé Ausztráliában. Két évvel azelőtt pedig több mint hatezer oldalnyi, addig titkosan kezelt ufóaktát hozott nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium. Ugyancsak 2010-ben titkosított ufójelentéseket hozott nyilvánosságra az új-zélandi hadsereg is az 1954 és 2009 közötti időszakról.

De ami ennél is aktuálisabbá tette a témát, hogy az egykori kanadai védelmi miniszter, Paul Hellyer nemrég arról beszélt, hogy négy idegen fajjal is kokettált, egy orosz lapnak pedig elárulta: egészen pontosan nyolcvan(!) különböző idegen faj él ma is köztünk, és már évezredek óta figyelnek minket. Sőt, az Edda frontembere, Pataky Attila többször is beszélt arról, hogy elvitték az ufók. 

Állandóan nézik a légteret, de sehol egy ufó

Csakhogy a HM válasza alapján kijelenthető: Magyarország nem tartozik az Idegen Lények kedvelt utazási célpontjai közé. Ha így lenne, azt azért a légierő valószínűleg kiszúrná. Merthogy a honvédelmi minisztérium válaszából azt is megtudtuk, hogy Magyarország légterét „a Magyar Honvédség légtérellenőrzésre kijelölt egységei folyamatosan figyelemmel kísérik és napi jelentést tesznek az elöljáró szervezetek felé”.

Pedig lenne miért ellátogatniuk Magyarországra az Idegeneknek. Csak néhány dolog a teljesség igénye nélkül, amit biztosan élveznének:

  • az Alföld végtelen rónáinak, kalászos mezőinek a szépségét,
  • a budapesti szórakozónegyedet,
  • a házias ételeket,
  • a tokaji bort,
  • a lángost.