Az Őrsereg magára vállalta a bankrobbantást

2014.01.27. 21:01

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnöksége közölte, hogy levélben jelentkezett a magát Őrseregnek nevező, ismeretlen szervezet, ami magára vállalta a Lehel utcai bankrobbantást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette az MTI-nek, hogy létezik a levél.

"A rendőrség a levél létezésének tényét megerősíti, a levél tartalmával és a tett intézkedéseivel kapcsolatban azonban jelenleg tájékoztatással nem szolgál" - válaszolta az ORFK.

"Mivel a levél konkrétan megemlíti az Őrsereg következő célpontjait, ezért, és a nyomozás érdekei miatt is, a levél szövege egyelőre nem hozható nyilvánosságra" - írja a VÉSZ honlapján. 

A konspiratív jelleggel, betűkirakással megírt levél a VÉSZ honlapján közzétett közleményekre hivatkozik a szervezet szerint. Arra is utal, hogy a VÉSZ elnökének január 10-én nyilvánosságra hozott évértékelésében kilátásba helyezi a „bankháború” újraindítását, amennyiben végleges és megnyugtató megoldás nem születik a devizahitelezésnek nevezett hatalmas csalássorozat áldozatainak ügyében - áll a közleményben.

A levél kitér a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom egyes bankokkal kapcsolatos konfliktusaira és a VÉSZ érdekvédelmi konfliktusaira is.

Január 13-án, 4 óra 18 perc körül egy XIII. kerületi Lehel utcai pénzintézetnél bomba robbant. Az érintett épületben jelentős anyagi kár keletkezett, a detonáció során többek között két ATM is súlyosan megrongálódott. A robbantásban nem sérült meg senki.