Öngyilkos lett a debreceni iskolaigazgató

2014.01.28. 19:16 Módosítva: 2014.01.28. 19:17

Hétfő este elütött egy férfit Debrecen és Nagycsere között a Nyírábrány irányába közlekedő személyvonat. Mint kiderült, a férfi, aki meghalt a vonatbalesetben, a 42 éves Sz. Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egykori iskolaigazgatója. Három gyereket hagyott maga után. A Dehir értesüléseit megerősítették.

2013. november 18-án arról írtunk, hogy a felesége tett bejelentést, miszerint férje elment otthonukból, és nem adott életjelet magáról. Keresésére Facebook-csoport is alakult. Másnap a férfi hazatért, majd azt nyilatkozta a Cívishírnek, hiteltartozásai miatt lett elege, ezért kóborolt el a környező erdőkbe. 

„A kollégákban, diákokban, szülőkben soha nem is kellett csalódnom, és minden adott volt, hogy valóban hosszú távon létezzünk egy jól működő szimbiózisban. Erre alapozva én magam is éltem – az azóta hibás lépésnek bizonyult  – hitelfelvételi lehetőséggel, ami még a kezdeti válság környékén sem okozott különösebb problémát.”

Azt mondta akkor eltűnésének okáról, hogy "kivonult a világból". „Általam jól ismert erdőspusztai erdőket, tavakat, mezőket, gyermekkorom helyszíneit jártam végig, és amikor letisztultak bennem a további lépések, hazajöttem, számomra teljesen magától értetődő módon."

A gyászoló család közleménye

2014. január 27-én, hétfőn este, 42 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatója. A sajtóban ezzel kapcsolatban már megjelentek az első híradások és megérkeztek az első reagálások is.

A gyászoló család ezúton szeretné megköszönni az együttérző hozzászólásokat mindenkinek, akár ismerték személyesen Szilágyi Szabolcsot, akár nem, egyúttal határozottan elutasítja mindazokat a megnyilvánulásokat, amelyek Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban bármilyen találgatásokat, rosszindulatú megjegyzéseket tartalmaznak.

Felhívjuk a sajtó képviselőit, a híreket olvasó közönséget, és minden jóérzésű embert, hogy tartsák tiszteletben a család érzéseit ezekben a nehéz órákban.

Ezúton tudatjuk, hogy a család az emlékezés és a gyász napjait szűk körben szeretné megtartani, a továbbiakban pedig semmilyen formában nem kíván egyetlen sajtóorgánumnak sem nyilatkozni, valamint egyetlen hírre sem reagálni Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban..