Tíz jármű ütközött az M0-son

2014.01.29. 18:31 Módosítva: 2014.01.29. 20:30

Összesen tíz jármű – köztük egy katonai teherautó – ütközött össze szerda délután az M0-s 58-as kilométerénél; ez az elkerülő keleti szakaszán, a cinkotai-nagytarcsai kihajtó közelében van. A műszaki mentéshez a honvédség segítségét kérték, erre az időre minden sávot le kellett zárni, írja az MTI.

Tíz jármű csúszott össze az úton, köztük van egy mintegy negyven tonnás katonai teherautó, amely nem szállított semmit. A műszaki mentés idejére az érintett útszakasz mindhárom sávját lezárták. A balesetben többen megsérültek, gyermek is van köztük.

A baleset miatt az érintett útszakaszon torlódásra kell számítani. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint nagyjából ugyanabban az időpontban egy másik baleset is történt a közelben: az M0-s 60-as kilométerénél a bal pályán egy autós szalagkorlátnak ütközött. Abban a balesetben senki sem sérült meg, de a helyszínelés és a műszaki mentés idején ott is torlódás várható.

Frissítés:

Feloldották az útzárat az M0-s autóúton, ahol korábban tíz jármű ütközött össze, és a műszaki mentés idejére mindhárom sávot le kellett zárni. A helyszínről öt embert vittek kórházba.

Az M0-s autóút 58-as kilométerénél szerda délután 5 óra körül csúszott össze tíz jármű, köztük egy mintegy negyven tonnás katonai tehergépjármű, amely nem szállított semmit. A műszaki mentéshez a Magyar Honvédség segítségét kérték.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy négy esetkocsival voltak kint a helyszínen. Egy gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, rajta kívül négy nőt szállítottak kórházba, az egyiküket súlyos sérüléssel - tette hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint este 8 órakor befejeződött a műszaki mentés, és feloldották a teljes útzárat. Jelenleg egy sávon halad a forgalom.