Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A fociakadémiás püspök Gyurcsányt csábítja

2014.01.30. 19:53 Módosítva: 2014.01.30. 20:13

Beszélgetésre hívja a farsangi időszakban Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét és Orosz Gábort, a párt szegedi ügyvezető alelnökét. A püspök az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében azt írta: a DK helyi szervezete tavaly decemberben „vicces, mulatságos” levélben szólította meg.

Mint fogalmazott: a maga részéről szívesen fogadja, hogy a kampányba kerüljön egy kis humor is, a püspökség advent idején azonban komolyabb, nagyrészt karitatív tevékenységekkel, programokkal volt elfoglalva.

Kiss-Rigó László szerint az „ilyen jellegű mulatság” ideje számukra a farsang, ami idén március 4-ig tart. A püspök ebben az időszakban várja Gyurcsány Ferencet és Orosz Gábort „egy vidám farsangi beszélgetésre” a szegedi püspöki székházba.

A DK nyílt levelében Csóti Zsombor, a szervezet képviselőjelöltje az egyházi vezető politikai szerepvállalását kifogásolta, és Ferenc pápa példáját említette, aki a politikát háttérbe szorítva az elesetteket és a szegényeket segíti. A levélben kifogásolták a püspök stadionépítésben vállalt szerepét is, és felhívta Kiss-Rigó László figyelmét, hogy az „értelmetlen stadionok építésére fordított összegek hiányozni fognak többek között a szegények ellátásából, a szociálpolitikából is”.

Kiss-Rigó László az egyház Gyulán felépített és működtetett – ebben a szezonban az NB III-as szegedi focicsapatnak is otthont adó – Grosics futballakadémia ötletgazdája és mentora. Az akadémia építéséről korábban mi is írtunk, ősszel meg is néztünk ott egy harmadosztályú meccset.