Giczy György visszatért a kiábrándult Fidesz-szavazókért

2014.01.30. 21:10

Giczy György hisz abban, hogy az emberek tanulnak a hibáikból, ezért nemzeti megbékélést hirdet, mondta el a politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján. Új pártjával, a Magyar Keresztény Szociális Unióval (MKSZU) alternatívát akar nyújtani a Fideszből kiábrándult jobboldali szavazóknak.

Nem lesz bebörtönzés

Az egykori KDNP-elnök szerint a Kereszténydemokrata Néppártnak jelenleg semmilyen beleszólása sincs a politikába, s csak azért működtetik a pártot, hogy egy politikai csoport akaratát segítsen érvényesíteni. Giczy kormányváltást akar, de nem ígéri a politikai elit leváltását. Szerinte a Fidesz tagjai múltjuk feledtetése miatt méltatlan módon támadják a másik oldalt.

„Hiszek abban, hogy az emberek tanulnak a hibáikból, éppen ezért mi nem börtönözzük be a baloldalt” – mondta. A nemzeti megbékélés jegyében párbeszédre törekszik az általa balliberálisnak mondott sajtóval is.

Lázár, a szegény

A politikus szerint a jelenlegi kormány nem bánik úgy a hajléktalanokkal, ahogy az egy jó kereszténytől elvárható. „A gazdag halála után a pokolba, míg a kapujában kéregető Lázár, halála után a mennybe jutott. A gazdagnak nem jutott eszébe az, ami a kormányunknak eszébe jutott: elzavarni szegény Lázárt” – vett elő evangéliumi példát.

A hajléktalanügy mellett Rogán Antal kijelentését is bírálta az egykori KDNP elnök. Szerinte a Fidesz frakcióvezetőjének felszólítása, hogy Brüsszellel szemben szabadságharcot kell vívni olyan, mintha Széchenyi Bécsbe ment volna pénzt kérni a magyar katonáknak.

Giczy szabadságharc helyett összefogást, mégpedig jobboldali összefogást szorgalmaz. Szeretettel várja pártjába a Fideszből méltatlanul kiszorultakat, a KDNP, a Kisgazdapárt, valamint az egykori MDF tagokat, hogy sikerüljön leváltani a „túlhatalommal” visszaélőket.