Letartóztatták a szamurájkarddal rendőrökre támadó férfit

2014.01.30. 16:08

Előzetes letartóztatásba helyezett a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtökön egy férfit, aki két napja Érden szamurájkarddal támadt az ellene intézkedni akaró rendőrökre – ezt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője közölte az MTI-vel.

Pár napja szintén Érden hárman támadtak karddal a kezükben rendőrökre, amikor falopás miatt igazoltatni akarták őket. Annál a családi háznál végül a Terrorelhárítási Központ lépett közbe, a három férfit még kedden előzetes letartóztatásba helyezték.

A január 28-ai újabb érdi esettel kapcsolatban Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a helyi rendőrök bejelentést kaptak, mely szerint egy férfi érdi házának udvaráról kövekkel és égő ronggyal dobálta a szomszédja házát.

A járőrök a helyszínre érve, az udvarra bekiabálva felszólították a férfit, hogy jöjjön ki, s vesse alá magát az intézkedésnek. Mivel ez nem történt meg, a rendőrök a kerítésen keresztül bemásztak a ház udvarára. Ekkor kivágódott a bejárati ajtó, és a most letartóztatott férfi – kezében egy szamurájkardot tartva – a rendőrökre rontott. Feléjük szúrt, és azt kiabálta: "megdöglötök". Az élelmes rendőrök azonban rácsapták az ajtót (a közlemény szerint „sikerült az ajtószárnyat rávágva földre vinni a támadót”), amitől földre esett, ekkor már nyert ügyük volt.

A férfit előállítottak, őt hivatalos személy elleni fegyveres erőszak bűntettével gyanúsítják, és csütörtök délután előzetes letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság. Az ügyészség szerint ha szabadlábon marad, akár újabb erőszakos bűncselekményt követhetett volna el.