Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szinte halálra kínozta fiait a tiszakécskei nő

2014.01.30. 22:01 Módosítva: 2014.01.30. 22:03
Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélték azt a gyermekeit bántalmazó tiszakécskei nőt, akinek büntetőpere csütörtökön zárult a Kecskeméti Törvényszéken. A vádak szerint K.-Sz. Henrietta kis híján megölte fiait.

A vádirat szerint a 23 éves K.-Sz. Henrietta nagyobbik, 2006 novemberben született fiát 2009 augusztusáig rendszeresen bántalmazta. Akkor a gyerek egyik nagyszülő gondozásába került. Ezután 2012 februárban K.-Sz.-nek ismét fiúgyermeke született, akit csak tápszerrel etetett, miközben a kiságyából még ilyenkor sem vette ki. A nő a környezetében élőknek is megtiltotta, hogy a síró kisbabát felvegyék, dajkálják.

A vádlott nem fürdette az újszülöttet, a cumisüveget pedig olyan erővel nyomta a kicsi szájába, hogy az gyakran fuldoklott. Emellett nagyobbik gyermekét is rendszeresen bántalmazta. Egy ilyen eset következtében a gyermek többszörös koponyacsonttörést, agyzúzódást, koponyaűri vérzést, tüdősérülést, combcsonttörést és sorozatos bordatörést szenvedett – ismerteti a vádirat.

Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor elmondta: mivel a nagyobbik fiú bántalmazására a vádlottal haragban lévő nagymama tanúvallomásán kívül csak közvetett és egymásnak ellentmondó bizonyítékok utaltak, a bíróság a kiskorú veszélyeztetés vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette K.-Sz. Henriettát, írja az MTI.

Megalapozottnak találta ugyanakkor a különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint védekezésre képtelen, kiskorú személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés gyanúját.

A Kecskeméti Törvényszék határozata szerint a tiszakécskei anyának 14 évet kell fegyházban töltenie, ahonnan leghamarabb ennek az időnek a kétharmadát letöltve bocsátható szabadlábra. Mellékbüntetésként K.-Sz. Henrietta szülői felügyeleti jogát megvonta és 8 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a bíróság.

Mivel az ügyész súlyosbításért, míg a védő ügyfele felmentéséért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbez, az ítélet nem jogerős. Az ügy tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. A vádlott és védője kérése ellenére a törvényszék nem engedélyezi az anya házi őrizetbe vételét: a bizonyítási eljárás folytatásáig a nő előzetes letartóztatásban marad.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport