Milyen kezelésre járhat Áder János?

2014.02.01. 08:30

Áder János köztársasági elnököt többször is látták sötétedés után, két testőrrel a budapesti MÁV-kórház folyosóján várakozni, írja olvasói információkra hivatkozva a Blikk. A lap megkereste az üggyel kapocsolatban a Köztársasági Elnöki Hivatalt is. Altorjai Anita, a KEH sajtóigazgatója ezt válaszolta kérdésükre:

Áder János a közelmúltban valóban felkereste a MÁV-kórházat: mint minden egészségtudatos ember, az elnök úr is nagy hangsúlyt fektet egészsége megőrzésére, ezért rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon. Most is ez történt.

Azt azonban nem árulta el az elnöki hivatal, hogy milyen típusú szűrővizsgálatra ment Áder, mert szerintük minden magyar állampolgárnak személyes adata az egészségügyi állapotával kapcsolatos információ. Az sem teljesen világos, hogy az államfő miért a Dózsa György úti MÁV-kórházba ment, és miért nem az állami vezetők ellátására kijelölt, VIP-részleggel is rendelkező Honvédkórházat vagy a SOTE-klinikát kereste fel.

A Blikk a cikke végén megemlíti:  az állam- és kormányfők betegségeivel kapcsolatban itthon a teljes titkolózás a gyakorlat, és nincs is semmilyen jogszabály, ami tájékoztatási kötelezettséget írna elő. Antall József rákbetegségéről sem tudott volna a közvélemény, ha a taxisblokád idején Feledy Péter nem készíti el vele a híres pizsamás interjút a Kútvölgyi kórház egyik ágyánál.