400 gyalogos esett el

2014.02.02. 09:28

Szombat estétől vasárnap reggelig négyszáz gyalogos szenvedett balesetet a jeges járdákon szerte az országban, közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: a mentőszolgálat mindenkit arra kér, ha teheti, maradjon otthon, ám, ha valakinek mégis útnak kell indulna, már az első lépéseknél legyen nagyon óvatos a jeges, felfagyott járdákon, lépcsőkön, és lehetőleg kapaszkodjon korlátokba, kerítésekbe.

Az útra kelőktől azt is kérte, megfelelő talpú cipőben induljanak el, bár "tükörjégen" még egy helyben állva sem könnyű talpon maradni.

A mentősök alig győzik a munkát, egymást érik a hívások, a legtöbb esetben kéz-, illetve lábtörésekhez riasztják őket. A sérültek között egyaránt vannak fiatalok és idősek.

 A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra hívja fel az ingatlantulajdonosok, ingatlankezelők, valamint a társasház-kezelők, és fenntartók figyelmét, hogy a jogszabályok szerint "kötelesek gondoskodni az ingatlanok, üzletek, vendéglátó-ipari egységek, árusítóhelyek és társasházak előtt lévő járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, a csatornanyílások jégtől való megtisztításáról, a síkos járdaszakaszok hintéséről, sózásáról is".

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vasárnap reggel hat órától a közterületek, aluljárók síkosságmentesítésére hómunkásokat alkalmaz. A társaság arra hívta fel az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a jégpáncéltól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A fővárosi cég azt is közölte, hogy éjszaka folyamatosan dolgoztak a főutak síkosságmentesítésén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport